maandag 2 juli 2007

All good things...

Nelly - Furtado, voor het geval je het afgelopen jaar op Mars bivakkeerde - heeft natuurlijk groot gelijk, (almost) all good things come to an end. Een waarheid als een koe! Ik heb hier genoten, een hoop nieuwe mensen ontmoet die overal vandaan kwamen. Zeker is ook dat ik hier een aantal nieuwe vrienden heb gemaakt. De beste stap - dat waren er natuurlijk nog niet zoveel - die ik tot nu toe in mijn leven heb genomen, durf ik zelfs te stellen. Een hele ervaring rijker. Ik vind dat iedereen dit eigenlijk zou moeten doen, je wordt er alleen maar beter van!

Vorige week zaterdag tot en met dinsdag in Duitsland doorgebracht, om de heer Peter Koekoek met een bezoek te vereren. Hoewel, die zaterdag kan gerust weggestreept worden: het was een chaos bij de Deutsche Bahn, de spoorwegmaatschappij van onze oosterburen had een complete offday. De reis van Pardubice naar Frankfurt zou eigenlijk een uurtje of acht geduurd moeten hebben, maar het liep toch net even anders. Even voor half twaalf in de morgen was ik vanuit Pardubice vertrokken, het was al rond kwart over vijf in de ochtend toen ik in Frankfurt aankwam. Werkzaamheden aan het spoor zorgden voor één en al vertraging, en eenmaal gearriveerd in Leipzig miste ik daar de trein naar Frankfurt omdat deze een kwartier eerder op een ander spoor was vertrokken! Na alle vertraging was dit toch wel het andere uiterste. Ik dus voor opheldering naar het servicepunt, daar kreeg ik een officieel briefje overhandigd - gestempeld en ondertekend - waarin wordt verklaard dat Deutsche Bahn de schuld op zich neemt. Bij terugkomst uit Frankfurt heb ik dan ook een brief geschreven aan DB, met de boodschap dat ik mijn geld terug wil. We hebben het hier wel over het sommetje van € 182,- en een beetje.

Deutsche Bahn kon mijn uitstapje naar Frankfurt niet bederven, het was erg leuk om een paar dagen het reilen en zeilen van Koekoek mee te maken. Vooral de talloze biertenten - bijna op iedere hoek van de straat - maakten indruk op me. En uiteraard de skyline, met de bankgebouwen, die vooral bij nacht erg mooi is. Het bier is er echter wel een stuk duurder dan hier in Tsjechië... Het zal wel weer even wennen worden in Nederland... kleine biertjes voor een beduidend hogere prijs.

Over Nederland gesproken: ik had de afgelopen dagen bezoek uit mijn geliefde dorpje Bant. André Veldman, Timo van Wegen en Karel Dijkhof verbleven van woensdag tot en met maandag in de Tsjechische republiek. De eerste drie dagen hebben we ons in Pardubice vermaakt, vooral de vrijdagavond: eerst naar Gimlet - dansende schaarsgeklede Tsjechinnen op de bar - en vervolgens naar Hany Bany, waar bijna alle Erasmusstudenten uit Pardubice over de vloer waren. De sfeer was er helemaal perfect, echt een prachtige afsluiting van een hele mooi tijd hier. De laatste paar dagen hebben we in Praag doorgebracht, ons hotel was gelegen in hartje centrum, de kamers en vooral badkamer waren behoorlijk luxe en dat alles voor 40 euro p.p. per nacht. Dat Karel de kosten nog wat omhoog trachtte te krijgen mocht de pret niet drukken. Vanmorgen - maandag dus - zijn de drie heren weer naar het vliegveld vertrokken om daar de terugtocht naar Nederland te aanvaarden.

Ook ik zal spoedig weer in de polder te bewonderen zijn. Pa en ma zijn reeds in Tsjechië en zullen mij met de camper weer terug vervoeren. Vanavond nog een laatste afscheidsfeest van een paar dames, en dan ben ik ook helemaal klaar met afscheid nemen. Huilende dames, van het begin tot het einde van de avond... Kom nou toch, zo erg is het nu allemaal ook weer niet?!! Of ben ik nu gewoon een nuchtere boerenlul? Tot binnenkort!