vrijdag 23 februari 2007

Tourist Office in Pardubice

Een bericht vanuit de Tourist Office in Pardubice, alwaar ook gelegenheid is tot internetten. Ik probeer zo snel mogelijk een uitgebreid verslag op mijn weblog te zetten, maar op de Universiteit kan ik pas na het weekend gebruik maken van een internetverbinding. De reis gisteren is voorspoedig verlopen, om 9:30 uur steeg het vliegtuig op en om 10:45 uur landde ik al op Tsjechische bodem. Vervolgens duurde het enige tijd tot mijn bagage boven water was. De busrit van het vliegveld naar Praag nam een klein half uur in beslag. Hier heb ik even rondgezworven, al ben ik niet in het oude centrum geweest. De trein van Praag naar Pardubice vertrok om 13:55 uur, een flink uur later arriveerde ik met de zeker 30 jaar oude trein in de stad waar ik de komende vier maanden mijn leven slijten moet.

De stad Pardubice maakt een behoorlijke Oostblok-indruk op mij. Veel grauwe flats die voor de val van het communistische bewind uit de grond zijn gestampt. Dit geldt ook voor de huisvesting voor studenten: ik moet een bescheiden optrekje delen met een Poolse medestudent. Privacy nul komma nul dus, ik moet het er maar mee doen.

Wat mij verder al is opgevallen hier: veel mooie vrouwen, ook veel oerlelijke, er is kennelijk geen gulden middenweg. Verder rijden er hier trolleybussen, speelt hier een bekende ijshockeyclub - Dominik Hašek komt hier vandaan - en is het leven hier erg goedkoop. En ik heb al een paar leuke kroegen van binnen gezien.

Ik probeer mezelf de komende dagen hier een beetje wegwijs te maken. Mijn Poolse kamergenoot is dit weekend naar Polen, dus ik heb het rijk alleen. Verder moet ik hier iedereen nog een beetje leren kennen, dit zal de eerstkomende weken vast wel gaan lukken. Ik heb net een memorycard voor mijn nieuwe digitale camera gekocht, dus binnenkort zal hier het nodige fotomateriaal te bekijken zijn. Hou mijn weblog dus in de gaten!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

kleine quote: "Ik ga niet zoals vele buitenlandse studenten hier (Nederland) zuipen. Ik ga naar Tsjechië om me puur op de studie te richten". Haha Wim veel plezier

Wimovic zei

Ja, maar nu is het weekend, dus dan mag het! Trouwens, doe niet zo anoniem!

Unknown zei

ey wim, leuk dat je ff op mijn site reageerde! Zo dus jij zit nu in Tsjechie, ben daar aantal jaar terug gweest en de vodka is super goedkoop daar of niet;) Ik wens je veel plzier en we komen rond dezelde tijd terug geloof ik, dus zi je dan weer. Groeten Daan