donderdag 24 mei 2007

Český ráj was funky awesome!

Terwijl het werkelijk loeiheet is in mijn kamer - echt niet uit te houden, morgen hol ik naar de dichtstbijzijnde elektroboer om een ventilator te scoren - klim ik maar even in de spreekwoordelijke pen om verslag te doen van mijn avonturen tijdens de afgelopen dagen. Een uitstapje naar Český ráj (Bohemian Paradise in het Engels, dus de Nederlandse vertaling... inderdaad, heel goed), georganiseerd door de buddies (Tsjechische studenten die activiteiten voor de buitenlandse studenten organiseren) was echt formidabel!!! Echt met volle teugen (!) genoten! Het weer zat erg mee, de organisatie was goed en het gebied was mooi, alles klopte helemaal!

Zondag rond het middaguur vertrok de bus met 31 Erasmus-studenten en 3 buddies vanaf de universiteit naar de camping in
Český ráj. De één oogde wat frisser dan de ander, en toch één van de wonderlijkste figuren die hier rondloopt, Audrunas uit Litouwen, had een kater van hier tot Windhoek. Dat was niet geheel verbazingwekkend, de avond ervoor organiseerden Nina (uit Slovenië) en Simona (uit Roemenië) een feest in hun kamer. Erg gezellig, met ook wat drank. En onze Litouwse vriend meende eens flink naar de fles te moeten grijpen: goedkope Tsjechische namaakrum, huisgestookte slivovic, wodka, bier, alles verdween binnen een mum van tijd in het keelgat van deze vogelverschrikker.

Dit kon natuurlijk niet zonder gevolgen blijven en het duurde dan ook niet lang voordat hij dronken en vervolgens stomdronken, wat zeg ik: strontlazarus, door de kamer draalde. Opeens wilde hij met iedereen op de foto om niet veel later continu tegen zo'n beetje alle aanwezigen op te lopen en enkele malen keihard op de grond te vallen en te struikelen over z'n eigen ledematen. Erg vermakelijk, maar toen Audrunas op een gegeven moment gestrekt ging op het bed van de afwezige Andreja (in Slovenië) om daar een tijdje later met veel vertoon van zich af te braken - eerst op de vloer, vervolgens op het dekbed - was de lol er toch echt wel vanaf. Hadden we hem toch maar uit de kamer gezet... maar goed, er was geen land meer mee te bezeilen.

De volgende ochtend lag de kots er nog steeds, en Audrunas vroeg zich af wie er zo vreselijk gekotst had. Toen hem door Nina en Simona duidelijk werd gemaakt dat het toch echt z'n eigen persoontje was die hiervoor verantwoordelijk was, restte hem niks anders dan de boel eigenhandig op te ruimen. Vervolgens stapte hij stinkend en wel de touringcar die ons naar
Český ráj zou brengen binnen, niemand die in z'n buurt wilde zitten... heel vreemd!

Na ongeveer anderhalf uur kwamen we uiteindelijk aan op de plaats van bestemming. De buddies hadden knusse cottages voor ons geregeld, alleen om in te overnachten uiteraard. Al was dat overnachten niet heel vanzelfsprekend... Ik deelde het huisje met André, uit Brazilië, en Roberto en Rita uit Portugal. Erg gezellig, maar André snurkte vreselijk luidruchtig en gaat nu door het leven als Simba. Hij had trouwens nog een bijdrage aan de vrolijke sfeer tijdens de trip. Door de hitte was z'n Engels op een gegeven moment naar een wat lager niveau afgezakt en meldde hij dat hij het 'funky hot' vond. Dit ging vervolgens een heel eigen leven leiden, zo werd er onder meer over die funky Lithuanian gesproken, haha! Waar we ook veel lol om hadden was het waterpistooltje, in de vorm van een oranje dinosaurus, dat ik voor het luttele bedrag van 20 kroon op de kop had getikt. Onder de zomerse omstandigheden bleek dit guitige hebbedingetje een geschenk uit de hemel!

Ons driedaagse (twee overnachtingen) verblijf in de Tsjechische heuvels was niet om louter uit te rusten... Vooral op de tweede en derde dag stonden er stevige wandeltochten op het programma. In combinatie met de warmte was dit niet voor iedereen even makkelijk. Sommige leken nog nooit hun benenwagen te hebben gebruikt... een Turkse dame meende zelfs dat er een emergency service
voor haar moest worden opgetrommeld. Ze werd, heus waar, naar het ziekenhuis vervoerd alwaar ze een infuus kreeg toegediend... Ook vermoeiend was het gedrag van onze Litouwse metgezel. Tijdens de derde dag bezochten we een ruïne van een oud kasteel. Vlak voordat we naar deze ruïne wandelden, hadden we al een restaurant bezocht. Maar deze vleesgeworden irritatiebron was na het bezoek aan de ruïne nog steeds wat hongerig en ging dan ook zonder wat te zeggen een restaurant binnen om hier een maaltijd te bestellen. De rest liep uiteraard gewoon verder... na enige tijd constateerde één van de buddies dat Audrunas ontbrak. Er werd even een rustpauze ingelast, Jan (een buddy) keerde terug om Audrunas op te sporen. De aankondiging van de vermissing van Audrunas door buddy Štěpán was hilarisch: "Audrunas is lost, any complaints?"

Verder was het vooral erg gezellig en sfeervol. De kampvuren op beide avonden waren een belangrijk onderdeel van ons verblijf op de camping, ik had mijn draagbare radio mee en op de tweede avond kwam er een Belgische onderwijzer - er was een Belgische school neergestreken op de camping - zich bij ons kampvuur melden om vervolgens een optreden te verzorgen met zijn gitaar, zang en mondharmonica. Dit droeg beslist bij aan de sfeer, de meeste nummers die hij ten gehore bracht waren bekend en dus kon er volop worden meegezongen. Natuurlijk werd er gedronken, geouwehoerd en gelachen, helemaal top! Dinsdag keerden we vroeg in de avond weer terug richting Pardubice, in de bus zag iedereen er erg moe maar vooral heel voldaan uit. Echt de beste trip tot nu toe... ik heb geweldig genoten!

Geen opmerkingen: